Skip to main content
23. december 2022

Assens borgmester har fået Ridderkorset

Borgmester Søren Steen Andersen har netop fået tildelt Dannebrogordenens ridderkors for sin indsats som folkevalgt medlem af en kommunalbestyrelse igennem 25 år.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Borgmester Søren Steen Andersen fik på byrådsmødet for nyligt tildelt Dannebrogordenens ridderkors for sin indsats som folkevalgt medlem af en kommunalbestyrelse igennem 25 år heraf otte år som borgmester i Assens Kommune siden 2013.

Viceborgmester Søren Thomsen har på vegne af Byrådet indstillet borgmesteren til den fine orden, og han overrakte ved mødets start ridderkorset til Søren Steen Andersen på vegne af Hendes Majestæt Dronningen. Han roste samtidig borgmesterens indsats igennem årene:

Du har passet din gerning som folkevalgt og borgmester med stor omhu og en utrættelig indsats. Det er meget karakteristisk for dig, at du er arbejdsomhed og enormt vidende. Du er altid tilgængelig, når man ringer og skriver. Du er eminent til at repræsentere Assens Kommune i alle de sammenhænge, du kommer ud i”, lød nogen af skudsmålene fra Søren Thomsen.

Det var en rørt Søren Steen Andersen, der modtog ridderkorset. I sin lille takketale fremhævede han bl.a. samarbejdet i Byrådet, som motiverende for sit virke:

Det er en stor ære for mig at modtage Ridderkorset. Vi har jo alle sammen noget, som vi brænder for, og så skal der også gås til den. Det er også det, jeg oplever fra det Byråd, som jeg repræsenterer. Og det er det, jeg med stolthed fortæller, hvor jeg kommer frem, at det er sådanne kollegaer jeg har. Det er et godt arbejdsfællesskab – for nu at bruge et moderne udtryk,” afslutter borgmesteren med et smil på læben.

Søren Steen Andersen blev valgt for Venstre til den daværende Tommerup Kommunes kommunalbestyrelse i 1997. Han har været folkevalgt – først i den daværende Tommerup Kommune og siden i Assens Kommune. I 2013 blev han valgt som borgmester og er blevet genvalgt ved de to seneste kommunalvalg.

Ved siden af borgmesterhvervet, som tager de fleste af døgnets vågne timer, bestrider han en række bestyrelsesposter og sidder i en række udvalg og råd.

Privat er Søren Steen Andersen gift med Laura og har tre børn. Inden han blev borgmester, arbejdede han som elektriker.

Kilde; Assens Kommune.