Skip to main content
5. september 2023

Assens Kommune gør naturen mere tilgængelig

Nu bliver det endnu mere attraktivt at tage på stranden, overnatte i shelters eller gå på opdagelse i kystnaturen. Assens Kommune opgraderer nu faciliteterne ved fem naturhotpots langs kysten.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ASSENS KOMMUNE

Nu bliver det endnu mere attraktivt at tage på stranden, overnatte i shelters eller gå på opdagelse i kystnaturen. Assens Kommune opgraderer nu faciliteterne ved fem naturhotpots langs kysten.

I løbet af sensommeren bliver fem strande og naturområder gjort endnu mere attraktive at besøge til gavn for vandrere, shelterbeboere, mountainbikere, lystfiskere, vinterbadere og andre besøgende.

Vi vil gerne passe godt på vores unikke natur, men samtidig også sikre at den er tilgængelig for så mange som muligt, fortæller formand for Miljø, Teknik og Planudvalget, Jens Jakobsen.

Derfor bliver fem natur- og kystområder nu opgraderet.

Det sker som led i Assens Kommunes Natur- og Friluftsstrategi, som sætter retningen for arbejdet med biodiversitet, Natur- og kystturisme og den nære natur. 

Vi har kigget på de potentialer, der er i vores naturområder i kommunen og på de enkelte strande og lagt en plan for, hvordan vi vil udvikle områderne, så det kommer naturen og naturbrugerne til gavn, fortæller Annette Bæk, chef for Miljø og Natur i Assens Kommune.

Nye offentlige toiletter på vej

Noget af det helt centrale i opgraderingerne er, at der indrettes nye offentlige toiletter på fire strande og i en skov. Toiletterne bliver handicapegnede, helårsåbne og med rindende vand. På strandene bliver der endvidere opsat afskylningsbruser ved toiletterne.

Med de nye toiletter gør vi naturen mere tilgængelig, og vi gør det mere attraktivt for alle at gå på opdagelse, bade, eller overnatte ved vores særlige naturhotspots. Samtidig bliver det også nemmere at være kørestolsbruger, skole eller børnehave på udflugt, fortæller formand for Miljø, Teknik og Planudvalget, Jens Jakobsen, og fortsætter:

 

Assens Kommune skal være et mekka for lystfiskere både med oplevelser ved den vestfynske kyst og i kommende Kyst & Lystfiskercenter. De nye kystnære faciliteter skal være med til understøtte det arbejde, og gøre det mere attraktivt for erfarne og nye lystfiskere, at tage ud med snøren.

Toiletterne opsættes i disse dage på strandene ved Sandager Næs og Helnæs Fiskerhuse. Samtidigt renoveres den eksisterende toiletbygning ved Løgismose Strand fuldstændigt. Derudover kommer der også nye toiletfaciliteter på Aborg Strand, så snart der kommer en godkendelse fra Kystdirektoratet.

Ud over at opsætte de nye toiletter ved strandene, bliver der også opsat et nyt toilet i Trunderupskoven ved Haarby. Det er en af de mest benyttede skove i Assens Kommune, og det har været et stort ønske fra skovens mange forskellige brugere.

I flere af toiletbygningerne vil der også blive opsat en hjertestarter.

Kom med til indvielse i Trunderupskoven

For at markere og fejre de nye toiletter indvier formanden for Miljø, Teknik og Planudvalget Jens Jakobsen det nye toilet i Trunderupskoven, Trunderupvej 7, 5683 Haarby, fredag den 15. september klokken 14.00.

Ved indvielsen vil der blive serveret en lille forfriskning, og fortalt om kommunens mange muligheder for at benytte vores flotte natur. Alle er velkomne til indvielsen.