Skip to main content
15. maj 2024

Finsk og fynsk folkemusik i Riddersalen på Skjoldemose Gods

Torsdag d. 23. maj kl. 19:30 gæster fynske Justine Boesen og finske Polenta Riddersalen på Skjoldemose Gods.

Af: Justine Boesen | Foto: Justine Boesen

Justine Boesen, akkordeonspiller og vokalist, gæstede i april sidste år Skjoldemose Gods på Sydfyn, hvor hun med sin nordiske trio spillede og sang en udsolgt koncert på Godset.

Succesen gentager hun i år når hun besøger og spiller koncert på Skjoldemose Gods d. 23. maj – denne gang sammen med det fremadstormende Finske band Polenta, som kommer rejsende helt fra Helsinki, Finland og til Skjoldemose Gods, hvor de giver en dobbeltkoncert med Justine Boesen i godsets flotte og velklingende riddersal.

Jeg glæder mig vildt meget til at besøge Skjoldemose Gods igen. Sidste år var en helt særlig og stemningsfuld aften med musik, solnedgang og en helt særlig stemning i Godsets Riddersal, fortæller Justine Boesen med et stort smil.

FYNS ENESTE SEN-RENÆSSANCE BYGNING GIVER PLADS TIL MUSIKKEN

Aftenen giver publikum mulighed for at opleve Fyens eneste sen-renæssance hovedbygning hos Skjoldemose Gods –og giver samtidig en unik chance for at opleve to nordiske upcoming artister inden for nordisk musik og folkemusik.

Når danske Justine Boesen og Finske Polenta mødes og spiller koncert i samme sal, bliver det en unik rejse ind i nordens klange, traditioner og nutidens moderne fortolkninger deraf. Publikum vil få mulighed for at høre Justine Boesen nærværende og intime solosæt med akkordeon og sopranvokal og de vil kunne høre Polentas svingende og kraftfulde koncertsæt, hvor violinmusikken fra deres finske tradition bærer dem frem. Og publikum vil sidst i koncerten få alle fem musikere at høre i tæt samspil og samklang.

Den finske musik som Polenta bringer med sig fra Helsinki er helt særlig, uddyber Justine. Den er ikke som noget vi man kan høre her i Danmark. Den bærer lyden af sne, dyb skov og kraftfulde traditioner med sig, forklarer Justine, som selv har boet et lille år i Helsinki og studeret musikken der.

MUSIKALSK SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF SKANDINAVISKE GRÆNSER

Justine Boesen og Polenta mødte hinanden i 2021, da Justine var udvekslingsstudent på det anerkendte Sibelius Akademi i Finland – det samme musikkonservatorium som alle Polentas bandmedlemmer studerende på. Siden da er et venskab og samarbejdet opstået på tværs af deres skandinaviske landegrænser. Den 23. maj på Skjoldemose slår Justine Boesen og Polentas for første gang deres musikalske kræfter sammen på dansk jord, når de spiller koncert i Skjoldemoses Riddersal.

Vi glæder os helt vildt til at byde publikum indenfor til en stor fejring af at musikken rejser over grænserne. Om vi er Finne eller Dansker eller noget tredje bliver ligegyldigt d. 23. maj her på Skjoldemose. Der kommer det til at handle om musikken, konstaterer Desiree Ulrich.

SKJOLDEMOSE HAR AFHOLDT KONCERT MED DEN DANSKE STRYGERKVARTET

Arrangementet er kommet i stand efter at Desiree Ulrich, der bor på Skjoldemose Gods havde interviewet Justine på en filmoptagelse i 2022, og dette gjorde Desiree nysgerrig på Justines musik.

Jeg skulle interviewe Justine og med det samme kunne jeg se at her var et helt specielt menneske. Da hun fortalte at hun var uddannet i harmonika og sang blev jeg nysgerrig og måtte med det samme gå hjem og google hende, fortæller Desiree.

Efter at have googlet Justine var Desiree ikke i tvivl om, at hun måtte tilbyde Justine at afholde en koncert indenfor de gamle mure på Skjoldemose Gods mellem Stenstrup og Vester Skerninge. Godsejer Lars Ulrich er ligeledes vild med, at det gamle hus vækkes til live af musik, og især når det også kan komme de lokale musikelskere til gode.

Man kan ikke lade være med at smile og rokke med foden når man hører musikken, siger Desiree Ulrich, som bor på Skjoldemose Gods

BILLETTER

Du kan købe billetter i døren på aftenen eller sikre dig en på www.billetto.dk

JUSTINE ER DMA NOMINERET MUSIKER

Justine Boesen fra Danmark blev i 2023 nomineret til en DMA som ´´Årets Nye Danske Roots Navn´´, hun modtog i starten af 2024 prisen som ´´Årets katapult´´ og har med sit tidligere band Mynsterland vundet en DMA som ´´Årets Nye Talent´´. Hun har spillet et utal af koncerter de sidste ti år og har senest været hovednavn på den anerkendte dansk-tyske festival FolkBaltica i 2023. Justine gæstede også den anerkendte SPOT festival i starten af maj 2024.

POLENTA BETYDER AT TRAMPE MED FØDDERNE

Polenta er et fremadstormende band fra Finland, Helsinki. I foråret 2024 turneer bandet i både Finland, Estland, Irland og Danmark. Deres musik vokser ud af en stærk tradition af instrumentalmusik i Kaustinen, Finland og er desuden inspiration af nordiske traditionelle danse. Polenta er et finsk slangord for at trampe med foden og bandet giver med deres energiske, nærværende og powerfulde liveoptræden deres publikum mulighed for selv at mærke at foden sættes i gang. Om bandet skriver det finske anmeldermagasin Finnish Music Quarterly: “Deres lydverden strækker sig til en storslået filmisk følelse, komplet med engleagtige harmonier.”.

Fotos: Polenta

MERE INFO

Koncerten starter kl. 19:30 og består af to sæt af cirka 45 min varighed. Mellem sættene vil der blive serveret et glas vin og der vil være mulighed for at gå en tur og se sig om i Skjoldemoses flotte gave i den milde maj luft.

Læs mere på

www.justineboesen.dk

www.polentamusic.com