Skip to main content
9. august 2023

Assens Kommune søger fagligt dygtig socialrådgiver

Vil du være med til at sikre udsatte børn og unges trivsel, udvikling og uddannelse? Så er det måske lige dig, Assens Kommune søger!

Vil du være med til at sikre udsatte børn og unges trivsel, udvikling og uddannelse? Har du en positiv, anerkendende og respektfuld tilgang til mennesker? Er du helhedsorienteret, og tror du på, at de bedste løsninger skabes i fællesskab? Så er det måske lige dig, Assens Kommune søger!

Hos Børn, Unge og Familieindsatser i Assens Kommune søger de lige nu en socialrådgiver med hjerte for udsatte børn og familier og vilje til at hjælpe dem godt videre.

Stillingen er en fast stilling i undersøgelsesteamet på 37 timer om ugen med tiltrædelse den 1. oktober 2023 eller efter aftale.

Om jobbet

I undersøgelsesteamet dækker de alderen fra 0-13 år.

De løser deres daglige opgaver i tæt kontakt med familierne, hvor de har fokus på inddragelse af børnene og forældrene.

De udarbejder børnefaglige undersøgelser, handleplaner, følger op på indsatser og afholder familierådslagning.

De har fokus på tværfagligt samarbejde med et særligt fokus på job for forældrene.

Stærkt flerfagligt fælleskab – side om side

I Assens Kommunes Børn, Unge, og Familieindsatser sidder myndighed og udfører sammen, så de sikrer en helhedsorienterede indsats i arbejdet sammen med borgeren.

Deres ugentlige teammøder afholdes sammen med familiekonsulenter, så de på den måde får drøftet sagerne hele vejen rundt ud fra de forskellige perspektiver, der er fra både rådgivernes og udførernes perspektiv.

Hvem er de

Børn, Unge, og Familieindsatser er en del af Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune, som består af Ungeenheden, Børnesundhed, Dagtilbud og Skole samt PPR.

I Børn, Unge og Familieindsatser arbejder de helt tæt sammen i et ligeværdigt fagligt fællesskab. Familierne oplever, at der altid er en i teamet at henvende sig til, og at der samtidig altid er en sparringspartner i teamet.

Deres kerneopgave er at: ”sikre udsatte børn og unges trivsel, udvikling og uddannelse ved at inddrage familien og netværk”.

De er ligeledes i gang med implementeringen af helt nye tværfaglige- og helhedsorienterede metoder, der har fokus på også, at inddrage forældrenes perspektiv og som udspringer af projektet Job og Familie.

De har fokus på systematik og faglighed i sagsbehandlingen, så de med familierne er skarpe på gode og målbare handleplaner og indsatser. De arbejder systematisk med at inddrage netværket, bruge familierådslagning, har forposter sammen med skoler og daginstitutioner og benytter generelt dialogbaserede metoder.

De har to grundpræmisser, og det er faglighed og samarbejde som to forenelige forudsætninger. Så det skal være en del af ens arbejds-DNA.

De er også begyndt at have fokus på implementeringen af Barnets Lov, som de alle skal arbejde sammen om, fra den 1. januar 2024.

Du får:

 • tilknyttet en mentor ved din ansættelse, som sikrer en god introduktion
 • en spændende, udfordrende og afvekslende arbejdsdag
 • en arbejdsplads, som på flere områder er ”first-mover”
 • sagssupervision, faglig sparring, sagsgennemgang og dialog om prioritering af opgaver
 • metodeudvikling og et højt fagligt niveau
 • højt til loftet og mulighed for nytænkning og kreativitet i opgaveløsning
 • engagerede kolleger og et arbejdsmiljø, hvor der er fokus på ordentlighed
Hvem er du

De søger en fagligt stærk kollega, som er struktureret og systematisk.

De søger en kollega som godt kan lide, at der er fart over feltet, og som samtidig kan bevare roen i pressede situationer.

Derudover lægger de vægt på, at du:

 • kan arbejde struktureret og systematisk
 • er psykisk robust og kan bevare roen og overblikket i en til tider uforudsigelig hverdag
 • har myndighedserfaring med udsatte børn og unge
 • har erfaring med brugen af DUBU og ICS og har viden eller ideer om tværgående samarbejde, og hvordan disse kan bruges i hele løsninger for familien
 • tror på inddragende og dialogbaserede metoder og familierådslagning
 • har gode kommunikative og skriftlige kompetencer
 • er kreativ i forhold til opgaveløsning og har økonomisk forståelse
 • er god til at tilbyde din hjælp til kollegaer og yde faglig sparring
 • har en positiv, anerkendende og respektfuld tilgang til mennesker og bidrager til et godt arbejdsmiljø, hvor man taler til hinanden og ikke om hinanden
 • har fokus på børneinddragelse
Løn og ansættelsesforhold

Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse.

De gør opmærksom på, at der indhentes børne- og straffeattest, og at disse skal være tilfredsstillende, inden ansættelsen fuldføres.

Vil du vide mere

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Tanya Køster på telefon 51 72 30 69.

Ansøgningsfristen er den 6. september 2023, kl 23.59. Ansøgerne, der skal til samtale, udvælges den 7. september 2023, og selve samtalerne afholdes den 12. september 2023.

Teamleder Tanya Køster
Tlf.: 51 72 30 69

Ansøg stillingen online her

Rådhus Allé 5
5610 Assens