Skip to main content
8. april 2024

Nu brændes Snave-byskiltene fast på vejen for at stoppe tyveriet

For at stoppe skiltetyverierne i Snave, brænder Assens Kommune nu Snave-byskiltene fast på vejene.

Af: Assens Kommune | Foto: Assens Kommune
PRESSEMEDDELELSE

I rigtig mange år har det været en udfordring, at skilte med bynavnet Snave bliver stjålet. Det drejer sig om både vejvisningsskilte og byzonetavler, som begge indeholder navnet ”Snave”.

Årligt bruges ca. 100.000 kr. på indkøb og opsætning af nye skilte i Snave, da der i gennemsnit forsvinder ca. 100 skilte om året.

Det er specielt en udfordring, når byzonetavler mangler, da trafikanterne ikke opdager, at de er kørt ind i en byzone, og dermed ikke nedsætter hastigheden, hvilket har betydning for trafiksikkerheden.

Igennem årene er der afprøvet mange tiltag, for at forhindre at skiltene forsvinder.

Vi har f.eks. lavet DNA-mærkning af skiltene, tydeligt skrevet på skiltene, at de tilhører Assens Kommune, vi har anvendt specialskruer mm. og vi har også forsøgt, at sælge Snave-skilte i Borgerservice til dem, som brændende ønsker sig sådan et.

Intet har desværre reduceret tyverierne, og derfor bliver byzonetavlerne med ”Snave” nu brændt fast som afmærkning på kørebanen. Det suppleres med almindelige byzonetavler uden navn på, som kommer til at stå i vejsiden, sådan skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Både Fyns Politi og Snave Borgerforening er orienteret om tiltaget.

Kommunen brænder byskiltet på vejen torsdag den 11. april 2024 kl. 9.00-10.00. De starter ved byskiltet omkring Snavevej 42, 5683 Haarby.

Her vil leder af Entreprenørgården, Kenth Bang Lindholm også være tilstede, hvis I ønsker, at tale med ham.