Skip to main content
17. januar 2023

Nu skal Vissenbjerg Centrum forskønnes

Vissenbjerg skal gøres mere attraktiv for beboere og besøgende, og derfor arbejder Kommunen på udviklingsplanen “Fremtidens Vissenbjerg”.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Vissenbjerg skal gøres mere attraktiv både for beboere og udefrakommende, og derfor arbejder Assens Kommune på udviklingsplanen “Fremtidens Vissenbjerg”. Nu er planen for første fase godkendt.

Vissenbjerg har meget at byde på – og det skal endnu flere blive opmærksomme på. Du kan eksempelvis besøge Terrariet Reptile Zoo, de smukke istidslandskaber, Udsigten eller Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter. For at flere mennesker skal opdage og benytte sig af de spændende steder, skal bymidten gøres mere indbydende, og der skal være større sammenhæng mellem attraktionerne.

Nyt ankomstområde og stisystemer

Det betyder helt konkret, at første fase af forskønnelsen involverer en renovering af ankomstområdet ved Idræts- og Kulturcentret, så det bliver mere levende og imødekommende. Herudover skal der etableres en sti, som går fra Vestergade, forbi centret, til Terrariet Reptile Zoo og naturområdet ved Udsigten.

Forskønnelse og optimering

Når det er udført, vil næste fase byde på en forskønnelse af Vestergade og Østergade foruden området omkring biblioteket og den gamle krohave. Dette vil ske i forbindelse med, at Assens Forsyning A/S i 2025-2026 vil sørge for byens sikring mod klimaforandringer og regnvand, ligesom håndteringen af spildevand skal optimeres.

Formålet med udviklingsplanen er at gøre det mere attraktivt at bo og besøge Vissenbjerg og omegn. Dette vil forhåbentlig skabe mere vækst og yderligere udvikling i området.

Du kan læse mere om projektet og om Fremtiden Vissenbjerg her.