Skip to main content
ASSENS

OPLEVELSER I ASSENS

Herunder kan du finde et stort udvalg af spændende oplevelser, som du skal opleve – uanset om du er turist eller bosiddende i Assens.

Thumbnail

Hvad skal du opleve i Assens?

Assens byder på en bred vifte af oplevelser, der appellerer til både lokalbefolkningen og besøgende. Uanset om du er på udkig efter sjove fritidsaktiviteter, turistattraktioner, kulturoplevelser, naturskønne destinationer eller andre spændende oplevelser, har Assens noget for dig. Byen kombinerer charmen fra sin historiske arv med nutidens dynamik, og her er altid noget nyt at udforske.

Aktiviteter for alle

Leder du efter en mulighed for at være aktiv i Assens, er der nok at vælge i mellem.

Tag en tur rundt på Jordbassinerne, hvor du kan nyde den smukke udsigt og mærke freden. Der findes over 100 plantearter i området, så hvis man er botanisk interesseret, er der nok at opleve. Ligeledes er der observeret over 130 fuglearter. Man kan følge en 3 kilometer lang sti rundt i området.

Inde i selve Assens by, er der også god mulighed for at få en naturoplevelse.

Man kan slentre en tur langs Assens Marina, eller besøge Skovanlægget. Det gamle anlæg har eksisteret siden 1827, og her kan man nyde freden midt i byen. Hvis man er frisk på et lille eventyr, kan man tage på natureventyr rundt i anlægget. Det er en lydvandring langs Kærum Å, hvor man til sidst ender på den hyggelige legeplads.

Historie og kultur

Turistattraktionerne i Assens er en fascinerende blanding af historie og kultur. Besøg det imponerende historiske centrum, der byder på smalle gader og smukke gamle huse.

Hvis man er i det kulturelle hjørne, kan man lægge vejen forbi et af Museum Vestfyns mange udstillinger og bygninger i Assens. Det tæller blandt andet ERNST i Østergade, der tidligere var en sølvvarefabrik. I Willemoesgaarden kan man opleve en udstilling om søhelten Peter Willemoes. Ved havnen kan man besøge det gamle toldkammer, der i dag huser udstillinger om blandt andet højvandets betydning for Assens.

Hvis man er interesseret i at opleve Assens by, som den tog sig ud i i årene omkring 1890 – 1900 tallet, skal man besøg Assens Miniby. Her kan man se en tro minikopi af de gamle huse, som lå inden for de gamle byporte.

Hvis man interesserer sig for krigshistorie og ikke mindst modstandkampen, kan man lægge vejen forbi frihedskæmper Jens Toldstrups barndomshjem. Han blev født i Assens, og hans indflydelse på den danske modstandskamp var enorm. I dag er hans barndomshjem blevet lavet om til et museum, hvor man kan lære mere om hans historie men også om modstandskampen generelt.

Assens har også et levende musikmiljø, og hvis man vil opleve det, skal man slå et smut forbi Tobaksgaarden. Det er byens kulturhus, og her bliver der afholdt omkring 80 koncerter og shows om året. I bygningen kan man også gå i biografen, spise i caféen, se udstillinger og meget mere.

Men det er ikke det eneste, Assens har at byde på af oplevelser. Tag f.eks. på en kulinarisk rejse og udforsk byens restauranter og caféer, der serverer alt fra lokale specialiteter til internationale retter.

Find din næste oplevelse på LokalNyt Assens

Hos LokalNyt Assens holder vi dig opdateret på alle de spændende oplevelser, der er at finde i byen. Tag et kig på vores oversigt over attraktioner og sjove aktiviteter her på siden, eller følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende orienterer dig om nyheder, begivenheder eller gode tilbud fra Assens.

Med LokalNyt Assens som din guide kan du navigere gennem byens mange facetter og opdage alt, hvad den har at tilbyde.

Start din søgning