Skip to main content
4. september 2023

Tag familien med på opdagelse i dansk landbrug

Klap en ko, hør en gris grynte, sid i en traktor og bliv klogere på klima, natur og landbrug, når landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til gratis familiedag på landet søndag den. 17. september.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA LANDBRUG & FØDEVARER

Klap en ko, hør en gris grynte, sid i en traktor og bliv klogere på klima, natur og landbrug, når landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til gratis familiedag på landet søndag den. 17. september. På Fyn kan man besøge et gammeldags landbrug med moderne teknologi, et minizoo med eksotiske dyr eller Nordic Greens ved Odense der er skandinaviens største producent af tomater, peberfrugter og agurker.

Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i dansk landbrug.

Søndag den. 17 september er der mulighed for at komme helt tæt på kalve, grise og høns, komme med op i de store landbrugsmaskiner eller se hvordan man producerer kirsebærvin eller grøn strøm, når i alt 85 landbrug og virksomheder åbner portene op for nysgerrige gæster.

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle der har lyst en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog. Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om bæredygtighed og klima er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig, siger han

I år åbner 85 landmænd og virksomheder dørene op for nysgerrige danskere, der kan lære mere om både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske.

Derudover er der mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet mejeriprodukter, biogas, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling.

Det er den bredeste palette af værter, som vi nogensinde har haft. Der er virkelig noget for enhver smag, siger Jan Morre Christensen, projektleder, Åbent Landbrug

Derudover kan gæsterne i år også blive klogere på klima og landbrug. De vil blandt andet blive mødt af skilte, hvor de kan se hvilke natur- og klimatiltag der er på den gård, som de besøger. Det er konkrete tiltag, som er en del af Udspillet Dyrk mulighederne, der er landbrugs- og fødevareerhvervets klimaplan frem mod 2030.

Og så er der som altid garanti for sjove oplevelser, halm i lommerne og masser af frisk luft.

Det hele er gratis og foregår søndag d. 17. september fra klokken 10-16. Læs meget mere om, hvad du kan opleve, og book en billet hos den landmand eller virksomhed, som du gerne vil besøge på http://aabentlandbrug.dk